Over

Logotype
Ea commodo exercitation commodo, proident cillum, do reprehenderit consequat et eu anim voluptate. Ut cupidatat reprehenderit in dolor labore.
Home Home Diensten Diensten Middelen Middelen Projecten Projecten Galerie Galerie Contact Contact Ontwerp en bouw Ontwerp en bouw Coaching/Trainingen Coaching/Trainingen Over XAMP Over XAMP Artistiek cv Artistiek cv Profesioneel cv Profesioneel cv  XAMP:  2022  Contact: info@xamp.nl

Historie

28 jaar geleden ben ik als hobby begonnen met het maken van muziekarrangementen voor een jongerenkoor in Terneuzen. Ik heb toen mijn eerste stappen gezet met Midi op een ATARI1040STE, Steinberg Cubase Light en mijn Yamaha Clavinova Digitale Piano. In die tijd heel modern, zeker voor de amateur wereld. Vanaf 1996 tot 2008 hebben de studio activiteiten stil gelegen omdat het gezin mij nodig had en vanwege onze verhuizing naar ‘s-Hertogenbosch. Het is ongeveer 10 jaar geleden dat ik opnieuw ben begonnen met studiotechniek voor een balletschool in de wijk.  Het was vooral bewerken van muziektracks en het opnemen en afmixen van solo zangstemmen met koortjes voor amateur muscial producties.  Onze oren zijn in de loop van de jaren behoorlijk verwend geraakt aan het steeds hogere geluidskwaliteitsniveau van de professionele muziekwereld. Om deze reden verwacht het publiek bij amateurs ook goed geluid, maar het budget om e.e.a. op professioneel te huren blijft beperkt omdat de kosten van de kaartverkoop ook laag moeten blijven om het betaalbaar te houden voor de familie die wil komen kijken. De oplossing is het vooraf inzingen van de musical tracks,  die later bij de uitvoering worden afgespeeld en waarbij ook wordt meegezongen. Deze techniek maakt het voor amateurs mogelijk om in voorstellingen te dansen en te zingen zonder de inhuur van veel draadloze microfoons en geluidstechniek. In de afgelopen jaren heb ik zo steeds meer van dit soort zang- en dansprojecten met veel plezier mogen voorbereiden bij verschillende dans- en toneelscholen. Voor de kinderen en de ouders is een opnamedag bovendien een leuke extra beleving en geeft een blijvende herinnering op hun MP3 speler. Voorbeelden van de projecten die ik heb gedaan kun je vinden bij de projecten. In de loop van de jaren is mijn studio setup in kleine stapjes verder uitgebreid met diverse microfoons en begin 2018 met de DAW software Cubase 9.5 Pro en VST plugins zoals Absolute 3. Onze kinderen zijn inmiddels het huis uit  en één van de slaapkamers is geleidelijk omgetoverd in mijn hartewens: een echte kleine homestudio. Mijn doel hiermee is om voor amateurs een goede geluidskwaliteit te bereiken en vooral samen plezier te hebben in de creatie van kunst. De XAMP studio maakt alleen kleinschalige productie voor amateurs omdat ik geen gedoe wil met aanvragen bij BUMA/STEMRA. Het gebruik van de beeld- en geluidsmaterialen zijn alleen bestemd voor de uittzonderingssituaties die gelden voor het onderwijs, scholing en de vertoning in kleine kring. Voor commercieële opnames waar rechten op rusten en waar je geld mee wilt verdienen, verwijs ik je door naar de professionele studio’s in de omgeving.
Over XAMP Over XAMP